Gregorovits Lipót Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

FONTOS KÖZLEMÉNY! ISKOLÁNK TANULÓI ÉS A SZÜLŐK RÉSZÉRE!

2020-05-25, 17:51 | Szerzõ: Kovács Erika

Értesítjük a Tisztelt Szülőket és Tanulóinkat, hogy a szlovák kormány május 22 – i javaslata alapján iskolánk fenntartója 2020. június 1-jei kezdettel intézményünk – az iskolakonyha, az iskola 1-4. évfolyama és az iskolai klub – működése mellett döntött.

Ezen a héten felmértük az érdeklődést, mindenki visszajelzett az osztályfőnökének.

Iskolánkban végig folyamatos fertőtlenítés és takarítás volt, de az épület teljes fertőtlenítésére is sor kerül a hét második felében. A szükséges kellékeket – lázmérők,  dezinfekciós szappan, kéztörlő… – is megvásárolta intézményünk, hogy eleget tudjunk tenni az előírásoknak.

A legfontosabb információk:
-A júniusi hónap folyamán nem a klasszikus értelemben vett, eddig megszokott oktatás fog folyni. A hangsúly az ismétlésen, az eddig tanultak rögzítésén, a találkozás örömén lesz. – Az osztályban max. 20 tanuló lehet. Három csoportot alakítottunk ki a bejelentkezés alapján. Ők az egész hét folyamán ugyanabban az osztályteremben tartózkodnak majd, a csoportok összetételét és a pedagógus személyét az adott hét folyamán nem változtathatjuk meg.

– Az iskola 7,30-tól 16,30-ig lesz nyitva.
 Érkezés az iskolába  7,30-tól 8,30-ig. A tanítás 11,30-ig,  a napközi 12,00-től 16,30-ig működik.

 – Iskolába érkezve – június 1-jén – nyilatkozatot kell leadni arról, hogy a gyermek nem volt beteg. Ezt a nyomtatványt letölthetik az iskola web oldaláról, vagy személyesen átvehetik 2020. május 28- án, csütörtökön az iskolában. Kérjük a szülőket, hogy június 1-jén reggel a gyerekek táskájában legyen benne ez a nyilatkozat, ellenkező esetben nem léphet be az iskolába. Ezt az igazolást mindig újra ki kell tölteni, ha a tanuló 3 napnál többet hiányzik.
– Arcmaszkban kell érkezni– plusz 1 arcmaszknak kell lenni a tanulónál. Az iskola épületében is viseli, csak az osztályban, saját csoportjában nem kötelező az arcmaszk viselése.

-A tanulót az iskolába csak a törvényes képviselője kísérheti el, vagy a vele egy háztartásban élő családtagja.
-A szülők (családtagok) csak az iskola bejáratáig kísérhetik gyermeküket, ők nem jöhetnek be az iskola épületébe.
– A bejáratnál az előírások szerint fogjuk mérni a testhőmérsékletet és dezinfikálni a gyerekek kezét. A gyerek csak egyedül léphet be.  Miután a tanuló átvetkőzik, egyenesen indul az osztályába. Naponta csak két tanárral lehetnek a gyerekek, 1 délelőtt, 1 délután. Ezek a beosztások egy teljes hét után változhatnak csak, hétvége eltelte után.
– A tanítás előtt mindenki kézmosással indít.  A szünetekben csak a saját folyosójukon tartózkodhatnak a gyerekek, nem keveredhetnek a csoportok, ahogy az udvaron sem.
– A tantermek, kilincsek, mellékhelyiségek, folyosók, padok, folyamatosan, napi 2x fertőtlenítve lesznek.

-Az 5-9. évfolyam részére a minisztérium döntése értelmében minden az eddigiek szerint folytatódik. Tehát marad a távoktatás.

Köszönjük az együttműködésüket!

Ahogy eddig, úgy ezek után is közösen megbirkózunk a nehézségekkel.

Tisztelettel: Kovács Erika