Gregorovits Lipót Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

Értesítés

2021-08-27, 15:30 | Szerzõ: Kovács Erika

Tisztelt Szülők!

Kedves Diákok!

• A tanévnyitóra 2021. szeptember 2-án (csütörtökön), 8.30 órai kezdettel kerül sor az iskola osztálytermeiben. Minden diák köteles magával hozni a szülei által aláírt Nyilatkozatot a tünetmentességről. A nyilatkozatot letölthetik az alábbi weboldalról: https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/?fbclid=IwAR3BrZSGEi-nuGWT3mO61NvOulUO8IEZ_a4-V9etwhT2W6GalsVgL_LytYU, príloha č1. (Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti)

Ha a szülő nem tudja otthon letölteni és kinyomtatni a fenti nyomtatványt, akkor 2021. augusztus 30. és 31. között a nyomtatvány átvehető az iskolában.

Abban az esetben, ha a diák 3 vagy annál több egymást követő napon (beleértve a hétvégét és az ünnepnapokat is) nem jelenik meg az iskolában, akkor ismét le kell adnia a nyilatkozatot. Továbbra is érvényes, hogy a szülő legfeljebb 5 napi hiányzást igazolhat, erre az időszakra azonban nem jár az ápolási díj.

Az épületbe való belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés és a szájmaszk viselése.

Mindenki a saját osztályában hallgatja meg a tanévnyitó köszöntőt. Az elsősök szüleit kivéve, szülők nem jöhetnek be az iskola épületébe.

A tanévnyitó után fokozatosan engedjük haza a diákokat. Ezen a napon még nincs ebéd, sem napközi. A napközi otthon 2021. szeptember 3-tól 7,00-17,00 között működik.

– A napközis tanító nénik kiosztják a szükséges dokumentumokat, kérem minél hamarabb kitöltve visszahozni!

További információk:

• Az iskolaügyi miniszter bejelentése értelmében már nem zárják be egységesen a szlovákiai iskolákat, csak azok az egyes osztályok térnek majd át a 14 napos karantén alatt a távoktatásra, amelyben covid pozitív pedagógus tanított / diák tanult.

•  A diákoknak és azok szüleinek nem kell kötelezően negatív tesztet felmutatniuk ahhoz, hogy a gyerekek iskolába mehessenek. Ha a fertőzés beigazolódik, azokra a személyekre vonatkozik a kötelező 14 napos karantén, akik közvetlen kapcsolatban voltak a fertőzött személlyel két nappal a pozitív teszteredményt megelőzően. Ebben az esetben az érintett osztály áttér a távoktatásra. Azok a diákok, akik korábban már átestek a fertőzésen (az elmúlt 180 napban), vagy már rendelkeznek védőoltással, kivételt kapnak a kötelező karantén alól.

• A tanuló naponta köteles két darab szájmaszkot és papír zsebkendőt hozni magával.

• Váltócipő viselése minden diákunk számára továbbra is kötelező.

• Pénteken, szeptember 3-án kerül sor a szervezési feladatok megbeszélésére, hétfőn, szeptember 6-án órarend szerinti tanítással folytatódik a tanév.

 • Tornatermet használni szabad, énekelni szájmaszkban már lehet, sokat kell szellőztetni. Továbbra sem szabad az osztályokat keverni, ha ez megoldható, illetve az ebédeltetés szigorú szabályai is megmaradtak.

• Naprakész információkat az iskola honlapján:www.zssvjmjelka.sk és a facebookos oldalunkon olvashatnak. (A facebook oldalunkon az ajánlott füzetek jegyzéke is megtalálható.)

Sikeres tanévet kívánok minden kollégámnak, diákjainknak és nem utolsó sorban a szülőknek is!

Kovács Erika, iskolaigazgató