Gregorovits Lipót Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

Értesítés

2020-08-24, 14:42 | Szerzõ: Kovács Erika

Tisztelt Szülők!

Kedves Diákok!

• A tanévnyitóra 2020. szeptember 2-án (szerdán), 8.00 órai kezdettel kerül sor az iskolában. Az elsős tanulóinknak pedig 8,30 órai kezdettel. Minden diák köteles magával hozni a szülei által aláírt Nyilatkozatot, melyet itt találhatnak meg a kedves szülők: https://www.minedu.sk/zakladne-skoly-a-skolske-zariadenia-skd-cvc-zus-jazykove-skoly/

Ha a szülő nem tudja otthon letölteni a fenti nyomtatványt, akkor augusztus 25. és 28. között a nyomtatvány átvehető az iskolában.

Az épületbe való belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés és a szájmaszk viselése. Az alsó tagozatosok az osztályban ajánlottan, a felsősök kötelezően maszkot viselnek.

Mindenki a saját osztályában hallgatja meg a tanévnyitó köszöntőt. Az elsősök szüleit kivéve, szülők nem jöhetnek be az iskola épületébe.

A tanévnyitó után fokozatosan engedjük haza a diákokat.

További információk:

• Országos iskolabezárás már remélhetőleg nem lesz, iskolánkban az egyes osztályokban előforduló fertőzésszámok alapján döntünk az osztály vagy az egész iskola bezárásáról – a zöld, a narancssárga és a vörös besorolás alapján. Zöld besoroláskor nincs fertőzött az iskolában, a tanítás zavartalanul, órarend szerint zajlik. Narancssárga besorolás esetében fertőzésgyanú van, esetleges karantén elrendelhető. Ha a fertőzések száma miatt a vörös fázis lép életbe, az 1-5. évfolyamban 15 fős csoportokban folytatódik a tanítás, a 6-9. évfolyamokban bizonyos időre ismét távoktatás lesz. Ha valamelyik diák belázasodik, légúti megbetegedés jelei tapasztalhatók nála, az iskola a szülőt értesíti, a szülő pedig a gyerek orvosát. Az orvos feladata lesz tájékoztatni a regionális egészségügyi hivatalt. A tornatermek használata szeptember 20-ig tilos, a tornaórákat az iskola sportpályáján, udvarán kell tartanunk.

A reggeli napközi szeptember 14-ig szintén szünetel, mivel nem lehet különböző osztályokból összevonni tanulókat.

• A tanuló naponta köteles két darab szájmaszkot és papír zsebkendőt hozni magával.

• Az iskolaügyi minisztérium részletes tájékoztatója itt olvasható: https://www.minedu.sk/data/att/17008.pdf

• Váltócipő viselése minden diákunk számára továbbra is kötelező.

• Csütörtökön, szeptember 3-án kerül sor a szervezési feladatok megbeszélésére, pénteken, szeptember 4-én órarend szerinti tanítással folytatódik a tanév.

• Naprakész információkat az iskola honlapján:www.zssvjmjelka.sk és a facebookos oldalunkon olvashatnak. (A facebook oldalunkon az ajánlott füzetek jegyzéke is megtalálható.)

Sikeres tanévet kívánok minden kollégámnak, diákjainknak és nem utolsó sorban a szülőknek is!

Kovács Erika, iskolaigazgató